Uusien tuotteiden lisääminen WooCommerce-verkkokauppaan on suhteellisen helppoa. Kirjaudu sivustollesi, WordPressin hallintaan, omilla tunnuksillasi. Eteesi avautuu, alla olevan ikkunan mukainen ikkuna, jossa vasemmassa sivupalkissa on sivuston hallintaan liittyvät työkalut. 

 

Tuotteen lisääminen verkkokauppaan

Klikkaa valikosta auki “Tuotteet” ja sen alta “Lisää uusi”. Tämän jälkeen eteesi aukeaa alla näkyvä tuotteen hallintasivu, johon perustettavan tuotteen tiedot syötetään. 

Tuotenimi

Anna tuotteelle tuotetta hyvin kuvaava nimi. Antamasi tuotenimi on myös tuotesivun nimi. Tämä kannattaa huomioida sekä verkkokaupan asiakkaan, että hakukoneen näkökulmasta. Tuotteen nimen on hyvä olla selkeä ja hyvin tuotetta kuvaava.

Suuri tekstikenttä, joka on tuotenimen alla on tarkoitettu täydelliselle tuoteselosteelle, joka näytetään tuotekuvan sekä muiden tuotetietojen alapuolella. Tässä voit kertoa tuotteesta yksityiskohtaisemmin.

 

Verkkokauppatuotteen tuotekuvaus

Tuotetiedot

Tuotetiedot kohdassa valitaan ensimmäiseksi tuotteen laji: Oletuksena on perustuote, jota yleisimmin käytetään. Tässä ohjeessa keskityn perustuotteen luontiin ja käyn muista tuotemalleista vain niiden käyttötarkoituksen läpi. Samassa ikkunassa asetetaan tuotteelle hinta. Alennettu hinta asetetaan vain, jos haluat laittaa tuotteen alennukseen. Veroon ei normaalisti tarvitse koskea, se määritellään WooCommercen asetuksista.

Muunnelmatuote

Muunnelmatuotetta käytetään, jos tuotteella on erilaisia variaatioita esim: väri tai koko.

Uuden tuotteen perustaminen

Joukkotuote

Joukkotuote on useamman tuotteen kokoelma, jonka avulla voit tehdä tuotteista paketteja.

Yhteistyökumppanin tuote

Yhteistyökumppanin tuote tarkoittaa sitä, että esität verkkokaupassasi toisen verkkokaupan tuotteen, jonne osta-painike johtaa.

Palveluiden myynti verkkokaupassa
Jos myyt WooCommerce-kaupassa tuotteen sijasta palvelua, laita rasti tähän ruutuun. Tämä valinta poistaa toimitukseen liittyvät toiminnot käytöstä.

Ladattavat tuotteet

Voit myydä ladattavia tuotteita verkkokaupassasi esimerkiksi ladattavan kirjan tms. Tämä valinta lisää latauspainikkeen tuotetietoihin, johon myytävä tiedosto ladataan. Toiminnon saat käyttöön rastittamalla tämän valinnan.

Tuotekoodin ja varastosaldon asettaminen

Tuotteen varastosaldo ja koodi

Seuraavalla välilehdellä voit asettaa tuotteelle yksilöllisen tuotekoodin sekä halutessasi varastosaldon. 

Tuotteen varastosaldo

Jos et halua asettaa tuotteelle varastosaldoa, voit asettaa määritykseski ”Varastossa”.

Toimitustavan asettaminen tuotteelle

Toimitus

Toimitusta koskeviin tuotetietoihin voidaan lisätä tuotteen paino, mitat ja toimitusluokka. Mittayksiköt voidaan tarvittaessa muuttaa WooCommercen asetuksista.

Liitetyt tuotteet WooCommercessa

Liitetyt tuotteet

WooCommerce voi halutessasi esittää tuote sivulla ehdotuksia muista tuotteista (Parempi tuote / Up-Sell). Liitetyt tuotteet -välilehdellä voidaan valita esitettävät tuotteet. Hae tähän kentään kaupassasi olevista tuotteista haluamasi tuotteet.

Tuotetietoihin lisätty lisätuote (Cross-Sell) näkyy verkkokaupan kassa-sivulla, jos tilaa riittää ja toiminto on otettu käyttöön.

Ominaisuudet välilehti

Ominaisuudet

Ominaisuudet välilehdellä voidaan tuotteelle antaa erilaisia ominaisuuksia, kuten väri, muoto yms.

Edistyneet

Edistyneet-välilehti

Edistyneet-välilehdellä voidaan määrittää tuotteen ostajalle automaattinen viesti. Esitysjärjestys määrittelee tuotteen paikan tuotelistauksessa. Tuotearviot voi poistaa käytöstä tuotekohtaisesti, muutoin seurataan WooCommerceen määritettyjä asetuksia.

Tuotekuvaus

Lyhyt tuotekuvaus

Tähän tuotteelle voidaan antaa lyhyt tuotekuvaus. Lyhyt tuotekuvaus näkyy tuotesivulla heti tuotteen nimen ja hinnan jälkeen.

Osastot

Osastot

Tällä voit määrittää tuotteelle osaston. Osastojen käyttö helpottaa navigointia kaupassasi ja helpottaa tuotteiden löytymistä. Kun luot tuoteosaston, kirjoita myös osastosivulle tekstiä, joka kuvaa osastossa olevia tuotteita, hakukoneoptimoinnin parantamiseksi.

Avainsanat

Avainsanat

Avainsanojen avulla verkokauppasi tuotteita voidaan suodattaa ja listata. Kun luot avainsanan tuotteelle, niin verkkokauppaan luodaan myös oma sivunsa avainsanalle. Tältä sivulta löytyvät kaikki tuotteet, joille on määritelty sama avainsana. Muista lisätä tekstiä myös avainsana-sivuille.

Tuotekuva

Tuotekuvat

Astea tuotteen pääkuva kohtaan tuotekuva. Tämä kuva näkyy tuotelistauksissa, sekä tuotesivun pääkuvana. Lisäkuvia tuotteesta voit antaa kohdassa tuotekuvasto.

Muista nimetä kuvat. Anna tuotteen kuvalle kuvaava nimi sekä vaihtoehtoinen teksti, jotta hakukoneet ymmärtävät mistä kuvassa on kysymys.

Voit tallentaa tekemäsi tuotteen luonnoksena tai julkaista sen heti, jolloin se näkyy kaupassasi.